MISSING THOUGHTS

MISSING THOUGHTS
“Diana Serghiuță asumă ca pe un dat faptul că nenumărate sunt căile prin care cenzura face ce știe ea mai bine să facă: cenzurează. Pentru că nenumărate sunt formele pe care puterea le îmbracă în raport cu arta și cu procesul de producere a ei. Câteodată cenzura acționează, în mod intenționat, în plină zi; altădată însă se camuflează în norme sociale sau instanțe (estetice? morale?) interiorizate și depozitate adânc în straturile conștiinței. ” (Dan Lazea)

Median Art Festival Arad 2018

De Rerum Natura

05 oct. – 3 nov. 2018
Complexul Muzeal Arad – Secția de Științele Naturii / kinema ikon HQ / Parcul Copiilor / Muzeul de Artă Arad

Secția de Științele Naturii de la Muzeul din Arad se transformă într-un Wunderkammer contemporan unde exponatele secției vor coabita cu lucrări digitale interactive, proiecții de film, instalații media, performance, concerte.

Woman, all to woman

WOMAN, ALL TOO WOMAN |, expoziția realizată în cadrul proiectului BaroquellUrban, ediția a III-a, organizat de METASpațiu, împreună cu STPT, aduce în prim plan, pe parcursul celor două luni de desfășurare (15 August – 20 Octombrie), peste 30 de artiste din România, Serbia, Ungaria, Austria și Franța, peste 120 de lucrări de artă (pictură, sculptură, fotografie, instalație, obiect), precum și o serie de evenimente speciale: conferințe, dezbateri, performance, artist talk, teatru, ateliere, tururi speciale ș.a.

Anul acesta, echipa proiectului și-a dorit să pună în lumină creația feminină, acoperind un spectru larg de expresie artistică, cu focus pe artistele din estul Europei, dar și prin prezența unor creatoare din zona centrală europeană, care activează în zona Balcanilor.